RecensiesZijn eerste boek bestaat veelal uit humoristische verhalen die zich hoofdzakelijk afspelen in de tweede helft van de vorige eeuw en zullen zeer herkenbaar zijn voor met name de 50+ generatie.


Een paar recencies:


Recensie van NBD BIBLION (overkoepelend orgaan van de bibliotheken)
Biblion biedt titels aan op aanschafinformatie aan de openbare bibliotheken in Nederland.
Onderstaand de recensietekst namens Biblion over: ‘Tante Ka, de biggendrijver en anderen’
In 25 hoofdstukken vertelt de auteur over zijn belevenissen in de tweede helft van de vorige eeuw. De onderwerpen zijn gevarieerd, bijvoorbeeld familie, militaire dienst, dansles, verblijf in Ivoorkust en sportactiviteiten. De autobiografische verhalen zijn humoristisch en geven een goed tijdsbeeld. De eveneens humoristische illustraties zijn van Sandor Paulus. Gezien de inhoud en de duidelijke druk met name geschikt voor ouderencollecties.

© copyright Stichting NBD Biblion


01-05-2020 / Herinneringen uit mijn verleden.
Makkelijk en zeer leuk en luchtig te lezen boek. Met wat ik mij herinner uit mijn "jeugd". Had het in 2 uur uit, herkenbare humor.                                                                                                                                      
Geplaatst door Henk uit Hoog Keppel , leeftijd 70+
Waardeert het boek met een 8 uit 10


08-05-2020 / Echte humor
Ik heb dit boek met veel plezier in een adem uitgelezen. Er waren zoveel herkenbare dingen die op uiterst leuke wijze overgebracht werden. Zo zouden meer schrijvers hun boeken moeten schrijven. Kort en bondig, veel humor. Had graag meer gelezen.
Geplaatst door Klaas D'Hanis uit Hilversum , leeftijd 70+
Waardeert het boek met een 9 uit 10


15-05-2020 / Leest prettig, \"recht voor de raap\"-humor!
Dit boek leest lekker weg, humoristisch en een prettig lettertype. Een verademing in deze Coronatijd.
Heerlijke humor, prettig leesbaar.
Geplaatst door Willy uit Dedemsvaart , leeftijd 50-59
Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


15-05-2020 / Heerlijk luchtig boek met veel humor.
Grappig, Goede verhaallijn Het boek is mooi chronologisch geschreven. Het leest heel makkelijk weg. Heb het in 1 adem uitgelezen. De verhalen over de jeugd vond ik het leukst. De leuke typetjes die voorbij komen zorgen voor een glimlach op je gezicht. Ook de illustraties passen goed bij de verhalen waardoor je je nog meer kan inbeelden hoe het was. Ik raad dit boek zeker aan als je weer eens wil lachen in deze moeilijke tijd. Humoristisch, leest lekker weg.
Geplaatst door Erik Jansen uit Emmen , leeftijd 40-49
Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


08-06-2020 / Verhalen beschreven met droog-humoristische pen.
Auteur is een meester in het beschrijven van situaties van de tijd dat er nog geen mobieltjes waren, het normaal was om in de vakantie in een tuinhuisje te bivakkeren, militaire dienst nog bestond en het gebruikelijk was dat je als jongere op dansles ging. Heb regelmatig zitten grinniken om de soms bizarre gebeurtenissen die met veel taalgevoel zijn verwoord. Had het in 2 uur uit, herkenbare humor.
Geplaatst door Margriet uit Achterhoek , leeftijd 70+
Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


04-08-2020 / Geinig
Annegreet van Bergen (Gouden Jaren): "Amsterdammers zouden het een "geinig" boek vinden". Geplaatst door Annegreet uit Zutphen , leeftijd 50-59
Waardeert het boek met een 8 uit 10


04-08-2020 / Ik werd er vrolijk van
"Zeer Amsterdams avonturenboek over Tante Ka. Met plezier gelezen.
Ik werd er vrolijk van". Goede groet, Youp van ’t Hek                                                                                       
Geplaatst door Youp uit Amsterdam , leeftijd 60-69
Waardeert het boek met een 9 uit 10


In dit boek vertelt Ron Semeijn op zijn eigen karakteristieke wijze over allerlei zaken en gebeurtenissen die hij in de loop der jaren heeft meegemaakt. De 51 anekdotes zijn vaak humoristisch, maar soms ook serieus en beschouwend. Het boek bevat verder een aantal foto’s uit privébezit. Door de beeldende manier van vertellen voelt het aan alsof je als lezer meespeelt in zijn verhalen.


Een paar recensies:


De bespiegelingen die Ronald Semeijn in zijn 2e uitgave ten toon spreidt zal menige Amsterdammer een blij en herkenbaar gevoel geven. Je hoort de schrijver zijn herinneringen als het ware vertellen. Gemakkelijk leesbaar en zo nu en dan ook recht voor zijn raap. De schrijver heeft soms wat moeite met nieuwe culturele en technische ontwikkelingen en steekt zijn mening daarover niet onder stoelen of banken. Integriteit zowel beroepsmatig als privé zijn voor hem belangrijke drijfveren. Kan menige lezer ook eens tot nadenken stemmen. Kortom een leuk, ontspannen boek met een mooie vastlegging van een niet te vergeten periode waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgden.

Geesteren, januari 2023

Joop Heisterenberg


Wat is het een geweldig leuk boek geworden. Vaak ook lachwekkend, zo kennen we Ron. En wat een mooie cover. Het is ook een leuk boek om cadeau te geven voor bijv. Kerst of een verjaardag en zeker voor iemand ‘die alles al heeft.’

Annie te Rheden


Een heerlijk boek met veel humor. Je ziet de situaties voor je. In 1 zucht uitgelezen. Voor iedere lezer staat er wel iets herkenbaars in.
Fred Cobussen, Arnhem


"Ron Semeijn heeft wederom een verhalenbundel afgeleverd waarin je blijft lezen. Hij schrijft onderhoudend, zowel met humor als met een beschouwende toon en tegelijkertijd krijg je een blik aangeboden in het reilen en zeilen van het leven in de tweede helft van de vorige eeuw. Een fijn boek om cadeau te geven of te krijgen !"

Corrie, Amsterdam